Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Likier fiołkowy

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Opis ogólny
Likier fiołkowy to niskoprocentowy napój alkoholowy - likier o intensywnym kwiatowym zapachu fiołków. Smak przypomina fioletowe cukierki popularne w połowie XX wieku. Sama receptura likieru wywodzi się z Prowansji we Francji, powstała na początku XIX wieku. Jakość likieru jest bardzo zróżnicowana, produkowane są między innymi bardzo ekskluzywne edycje.
Zawartość alkoholu
ok 21%
Sposób produkcji
Likiery wykorzystywane głównie do przyrządzania koktajli produkuje się poprzez dodanie składników aromatyzujących takich jak np.: owoce, kwiaty, a nawet zioła i przyprawy korzenne do rozcieńczonego słodzonego spirytusu.
Pochodzenie
Prowansja we Francji, początek XIX wieku.
Skład
Fiołek, cukier, cukier, woda, spirytus rektyfikowany.
Sposób podawania
Likier ten jest używany do przyrządzania koktajli gdyż dobrze łączy się z wieloma trunkami i sokami. Rzadko kiedy pija się go bez dodatków. Podawany jest również z szampanem czy białym wytrawnym winem.
Sposób przechowywania
W zaciemnionym miejscu o stałej pokojowej temperaturze.
Nazwa w języku angielskim
Violet de liqueur
Nazwa w języku francuskim
Crème de Violette Liqueur
Nazwa w języku niemieckim
Violet de Likör

Likier fiołkowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1299
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
309
kcal
Białko ogółem
0
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
33
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.18
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});