Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Definicja
Jest to świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Powinien on być klarowny bez kawałków miąższu. Żeby wydobyć jak najwięcej soku, warto przed wyciśnięciem poturlać cytrynę lekko ją dogniatając do podłoża lub umieścić ją na kilka minut we wrzątku.
Przykłady
Sok z cytryny jest doskonałym dodatkiem do mięs, sałatek, czy deserów. Sprawia, że warzywa i owoce nie tracą naturalnego koloru, mięsa zachowują jędrność, ryba traci nieprzyjemny zapach, a słodkie kremy nie są mdłe. Stanowi on także składnik napojów i drinków.
Nazwa w języku angielskim
Lemon juice
Nazwa w języku francuskim
Jus de citron
Nazwa w języku niemieckim
Zitronensaft

Sok z cytryny wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
125
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
30
kcal
Woda
92.5
g
Popiół
0.4
g
Białko ogółem
0.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
6.4
g
Sacharoza
0.2
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0.1
g
Izoleucyna
14
mg
Leucyna
13
mg
Lizyna
25
mg
Metionina
6
mg
Cystyna
6
mg
Fenyloalanina
18
mg
Tyrozyna
10
mg
Treonina
6
mg
Tryptofan
4
mg
Walina
19
mg
Arginina
30
mg
Histydyna
6
mg
Alanina
29
mg
Kwas asparginowy
69
mg
Kwas glutaminowy
57
mg
Glicyna
48
mg
Prolina
26
mg
Seryna
14
mg
Sód
1
mg
Potas
102
mg
Wapń
11
mg
Fosfor
9
mg
Magnez
8
mg
Żelazo
0.1
mg
Cynk
0.06
mg
Miedź
0.03
mg
Mangan
0.01
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
2
μg
retinol
0
μg
beta karoten
12
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.1
mg
witamina B1 (tiamina)
0.03
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.01
mg
Niacyna
0.1
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.04
mg
witamina C
50
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.03
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.3
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.01
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.01
g
Kwas linolowy
0.06
g
Linolenowy
0.03
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.09
g

Przepisy z produktem:

Fingerfood
Idealny przykład przekąsek typu finger food- czyli mini dań przeznaczonych do spożycia ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.197
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});