Opis:
Zastosowanie
Są to wyselekcjonowane, bardzo aktywne szczepy drożdży S. cerevisiae zdolne do szybkiej fermentacji ciasta. Mają identyczne właściwości jak drożdże świeże. Piekarskie drożdże suszone przeznaczone są do produkcji wyrobów zawierających maksymalnie 5% cukru. Należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w ciemnym chłodnym miejscu.
Nazwa w języku angielskim
Dried yeast
Nazwa w języku niemieckim
Trockenhefe
Nazwa w języku francuskim
Levure sèche

Drożdże suszone wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1235
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
295
kcal
Woda
7.6
g
Popiół
7
g
Białko ogółem
115
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
38.2
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Błonnik pokarmowy
21
g
Izoleucyna
2177
mg
Leucyna
3057
mg
Lizyna
3158
mg
Metionina
759
mg
Cystyna
511
mg
Fenyloalanina
1861
mg
Tyrozyna
1579
mg
Treonina
1989
mg
Tryptofan
484
mg
Walina
2345
mg
Arginina
2116
mg
Histydyna
994
mg
Alanina
2533
mg
Kwas asparginowy
3905
mg
Kwas glutaminowy
5651
mg
Glicyna
1861
mg
Prolina
1633
mg
Seryna
1633
mg
Sód
50
mg
Potas
2000
mg
Wapń
64
mg
Fosfor
1290
mg
Magnez
98
mg
Żelazo
16.6
mg
Cynk
6.4
mg
Miedź
0.5
mg
Mangan
0.5
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
1
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0
mg
witamina B1 (tiamina)
2.4
mg
witamina B2 (ryboflawina)
5.5
mg
Niacyna
39.8
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
1.5
mg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.6
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
2.6
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0
g

Przepisy z produktem:

Bułki pszenne otrębusy
Zakwas, drożdże i cukier mieszamy w 40 mililitrach letniej wody. Odstawiamy na około 10 ...
Pizza hawajska
Podgrzewamy piekarnik do 95°C i wyłączamy.W misce mieszamy mikserem mąkę, drożdże i sól.W ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.229
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});