Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Definicja
Jeden z tradycyjnych, włoskich serów o charakterystycznym smaku i aromacie. Wytwarzany z mieszanki mleka owczego i krowiego, przy czym mleko krowie stanowi około 30%, a mleko owcze 70%. Charakteryzuje się kremową, delikatną konsystencją. W zależności od długości okresu dojrzewania jego smak może być łagodny i lekko słodkawy (ser młody) lub pikantny (sery długo dojrzewające).
Zastosowanie
Caciotta doskonale nadaję się na przekąski i przystawki oraz jako dodatek do świeżego chleba. Można stosować go do potraw z warzyw sezonowych, aby podkreślić ich smak.
Sposób produkcji
Ser poddany jest procesowi dojrzewania w jaskini. Jego skórkę często naciera się np. koncentratem pomidorowym, aby uzyskał charakterystyczny, lekko czerwonawy kolor.
Nazwa regionalna lub potoczna
Ser Casciotta
Nazwa w języku angielskim
Caciotta cheese
Nazwa w języku francuskim
Caciotta fromage
Nazwa w języku niemieckim
Caciotta Käse

Ser Caciotta wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1490
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
359
kcal
Białko ogółem
32.7
g
Białko zwierzęce
32.7
g
Białko roślinne
0
g
Węglowodany ogółem
0.5
g
Sacharoza
0
g
Skrobia
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.171
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});