Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Definicja
Dolcelatte to włoski, miękki ser nieznacznie poprzerastany wewnątrz niebieską pleśnią. Charakteryzuje się lekko słodkim smakiem i białym lub jasnożółtym kolorem skórki oraz miąższu. Ma kremową, maślaną konsystencje.
Zastosowanie
Najczęściej podawany jest jako przekąska lub deser serwowany z owocami. Świetnie sprawdza się jako składnik dań z makaronem. Można nim faszerować kurczaka lub cielęcinę.
Sposób produkcji
Metody produkcji Dolcelatte są bardzo zbliżone do produkcji Gorgonzoli. Jedną z różnic jest fakt, że do wytwarzania Dolcelatte używa się mleka tylko z jednego udoju. Dojrzewanie sera trwa od 2 do 3 miesięcy.
Nazwa regionalna lub potoczna
Gorgonzola Dolce
Nazwa w języku angielskim
Dolcelatte cheese
Nazwa w języku francuskim
Dolcelatte fromage
Nazwa w języku niemieckim
Dolcelatte Käse

Ser Dolcelatte wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1531.34
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
366
kcal
Białko ogółem
17.8
g
Białko zwierzęce
17.8
g
Białko roślinne
0
g
Węglowodany ogółem
0.4
g
Sacharoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0.4
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.173
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});