Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Likier morelowy jest napojem alkoholowym - francuskim likierem na bazie moreli i brandy, otrzymywany z nalewu na morele oraz z dodatkiem gorzkich ziół. Produkowany we Francji i Holandii. Otrzymywany z nalewu na morele oraz z dodatkiem gorzkich ziół.
Zawartość alkoholu
20% - 35%
Sposób produkcji
Likiery wykorzystywane głównie do przyrządzania koktajli produkuje się poprzez dodanie składników aromatyzujących takich jak np.: owoce, kwiaty, a nawet zioła i przyprawy korzenne do rozcieńczonego słodzonego spirytusu.
Pochodzenie
Francja
Skład
morele, winiak
Sposób podawania
Likier ten jest używany do przyrządzania koktajli gdyż dobrze łączy się z wieloma trunkami i sokami. Rzadko kiedy pija się go bez dodatków. Znalazł też zastosowanie w kulinariach.
Sposób przechowywania
Jak większość alkoholi, likier przechowujemy w ciemnym miejscu o stałej temperaturze.
Nazwa w języku angielskim
Apricot liqueur
Nazwa w języku francuskim
Liqueur d\'abricot
Nazwa w języku niemieckim
Aprikosenlikör

Likier morelowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1299
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
309
kcal
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
33
g
Sód
0
mg
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.174
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});