E301 Askorbinian sodu

Opis:
Definicja
Jest to syntetycznie produkowana sól sodowa kwasu askorbinowego, powszechnie znanej witaminy C. Askorbinian sodu wykorzystuje się jako przeciwutleniacz oraz wzmacniacz smaku. Otrzymywany jest poprzez przeprowadzaną przez bakterie fermentację glukozy oraz chemiczne utlenienie. Nie ma ograniczeń dotyczących dziennego spożywania tej substancji.
Ciekawostki
Askorbinian sodu dodawany jest do mleka w proszku, mleka zagęszczonego, mrożonych i nieprzetworzonych owoców, warzyw, skorupiaków, paczkowanego i mielonego mięsa, piwa, świeżego makaronu. Substancja ta zapobiega brązowieniu owoców i wytwarzaniu nitrozoamin w mięsie.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.223
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});