Fasola włoska kiełki

Opis:
Definicja
Kiełki fasoli włoskiej to świeżo wykiełkowane nasiona fasoli.
Zastosowanie
Świetnie nadają się do sałatek oraz jako dodatek do kanapek. Ponadto można je jeść również na surowo.
Wpływ na organizm
Zawarte w nich składniki mineralne chronią przed anemią. Ponadto ich regularne spożywanie zmniejsza dolegliwości przewodu pokarmowego. Kiełki mają również korzystny wpływ na cebulki włosów.
Domowa uprawa
Nasiona należy namoczyć przez kilka godzin w ciepłej wodzie. Następnie wodę trzeba odlać, a słoik przykryć gazą, odwrócić do góry dnem i odstawić w ciepłe miejsce. Kiełki po 3-5 dniach są gotowe do spożycia.
Sposób przechowywania
Kiełki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu przez krótki czas.
Nazwa w języku angielskim
Italian bean sprouts
Nazwa w języku francuskim
Italien Germes de soja
Nazwa w języku niemieckim
Italienisch Sojasprossen
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.236
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});