Lebioda quinoa kiełki

Opis:
Definicja
Są to świeżo wykiełkowane nasiona lebiody quinoa. Charakteryzują się ostrym smakiem.
Zastosowanie
Kiełki quinoa świetnie sprawdzają się jako dodatek do kanapek, sałatek i twarogów. Ponadto dobrze komponują się z innymi rodzajami kiełków.
Wpływ na organizm
Wspomagają trawienie i wzmacniają system odpornościowy. Ponadto w swoim składzie zawierają dużo żelaza i potasu oraz witaminy A i C.
Domowa uprawa
Na początku nasiona należy moczyć przez 2-4 godziny w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie trzeba wyłożyć je na talerz pokryty wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Nasiona te należy kilkukrotnie przepłukać, aby pozbyć się niezbyt miłego, mydlanego smaku. Po 4-5 dniach są gotowe do jedzenia.
Sposób przechowywania
Najlepiej przechowywać je w lodówce przez krótki czas.
Nazwa w języku angielskim
Sprouts quinoa
Nazwa w języku francuskim
Choux de quinoa
Nazwa w języku niemieckim
Quinoa-Sprossen
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.32
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});