E902 Wosk candelilla

Opis:
Definicja
Jest to naturalna substancja otrzymywana z roślin Candelilla. Nie ulega trawieniu. Pełni funkcję emulgatora, stabilizatora oraz środka powlekającego i nabłyszczającego. Wosk candelilla dodawany jest do wyrobów cukierniczych, ciastkarskich (polewanych czekoladą), orzechów, ziaren kawy oraz słodkiego pieczywa. Wykorzystuje się go także do powlekania i nabłyszczania powierzchni świeżych owoców cytrusowych, jabłek, gruszek, brzoskwiń i ananasów. Nie określono maksymalnej, bezpiecznej dawki tego wosku, jaką człowiek może spożyć w ciągu doby.
Ciekawostki
Wosk candelilla zaliczany jest do substancji nieszkodliwych. Może jednak wywoływać reakcję alergiczną i kontaktowe zapalenie skóry.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.274
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});