E1103 Inwertaza

Opis:
Definicja
Inwertaza pełni funkcję stabilizatora. Zapobiega krystalizacji cukru i utrzymuje odpowiedni poziom wilgotności. Jest to substancja otrzymywana z drożdży (głównie z drożdży modyfikowanych genetycznie). Rozkłada sacharozę na cukry proste: glukozę i fruktozę. Dodawana jest głównie do soków owocowych, białka mleka, wina oraz wyrobów cukierniczych charakteryzujących się miękkim środkiem. Maksymalna ilość inwertazy, którą człowiek może bezpiecznie spożyć w ciągu doby, nie została określona.
Ciekawostki
Inwertaza zaliczana jest do substancji dopuszczalnych do użytku.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.309
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});