E1202 Poliwinylopolipirolidon

Opis:
Definicja
Jest to syntetyczna substancja. Pełni funkcję stabilizatora, nośnika oraz środka klarującego. Dodawany jest do wina, piwa, substancji słodzących, żywności przeznaczonej dla diabetyków oraz suplementów diety. Nie określono maksymalnej, dziennej dawki poliwinylopolipirolidonu, którą człowiek może spożyć.
Ciekawostki
Poliwinylopolipirolidon zaliczany jest do substancji nieszkodliwych. Nadmierna jego ilość może przyczynić się do uszkodzenia płuc, nerek lub alergicznego zapalenia skóry.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.269
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});