E1412 Fosforan diskrobiowy

Opis:
Definicja
Jest to substancja syntetyczna. Pełni funkcję stabilizatora, emulgatora, nośnika, zagęstnika i środka wiążącego. Ma lepsze właściwości niż skrobia, rozpuszcza się na gorąco i na zimno. Fosforan diskrobiowy dodawany jest do sosów sałatkowych, dressingów, majonezów, konserw mięsno-warzywnych, zup w proszku, gotowych dań mrożonych, deserów błyskawicznych, smakowych jogurtów. Po jego zastosowaniu rozmrażane produkty nie rozpadają się. Nie określono maksymalnej ilości fosforanu diskrobiowego, którą człowiek może bezpiecznie spożyć.
Ciekawostki
Fosforan diskrobiowy zaliczany jest do substancji nieszkodliwych. Jego nadmiar może spowolnić przyswajanie magnezu, żelaza i wapnia przez organizm.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.219
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});