Opis:
Definicja
Aloes pochodzi z tropikalnych rejonów Afryki. Tworzą go zielone, grube, ząbkowate, unoszące się do góry liście oraz kwiatostan w odcieniach czerwieni lub żółci. Aloes ma głównie zastosowanie lecznicze i farmaceutyczne. Kwiaty najczęściej można spotkać w postaci suszonej, jako element mieszanek herbacianych.
Nazwa łacińska
Aloe L.
Nazwa w języku angielskim
Aloe flower
Nazwa w języku francuskim
Aloe fleurs
Nazwa w języku niemieckim
Aloe Blüten

Kwiat aloesu wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
51
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
12
kcal
Białko roślinne
0.6
g
Węglowodany ogółem
2.2
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.369