Opis:
Definicja
Aloes pochodzi z tropikalnych rejonów Afryki. Tworzą go zielone, grube, ząbkowate, unoszące się do góry liście oraz kwiatostan w odcieniach czerwieni lub żółci. Aloes ma głównie zastosowanie lecznicze i farmaceutyczne. Kwiaty najczęściej można spotkać w postaci suszonej, jako element mieszanek herbacianych.
Nazwa łacińska
Aloe L.
Nazwa w języku angielskim
Aloe flower
Nazwa w języku francuskim
Aloe fleurs
Nazwa w języku niemieckim
Aloe Blüten

Kwiat aloesu wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
51
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
12
kcal
Białko roślinne
0.6
g
Węglowodany ogółem
2.2
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Odnośnie majonezu: ten sklepowy jest przeważnie robiony z jajek przemysłowych w formie proszku, ...
Bardzo dziękuję pomogło :)
warto pamietac ze po podgrzaniu do mniej wiecej 40 stopni, miod zachowuje swoje wlasciwosci ...
Ho
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.251