Koper kwiaty

Opis:
Definicja
Kwiaty kopru są drobne, zebrane w baldachy i złożone na szczytach pędów. Mają intensywny, żółty kolor. Świeże liście kopru dodaje się do potraw mięsnych, jaj, zup, sałatek oraz ryb. Zarówno z kwiatów kopru jak i z całej rośliny można robić napary lub herbatki, które zwalczają kolki i pomagają w niestrawności.
Sposób przechowywania
Kwiaty można suszyć i przechowywać w suchym i szczelnym pojemniku.
Nazwa łacińska
Anethum graveolens
Nazwa w języku angielskim
Dill flower
Nazwa w języku francuskim
Aneth fleurs
Nazwa w języku niemieckim
Dill blumen

Przepisy z produktem:

Gotowana ryba w sosie
Na gotującą się wodę wrzucamy obrane i pokrojone warzywa, przyprawiamy solą i pieprzem. ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.241
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});