Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Sposób podawania
Kawior podaje się z tostami, krakersami, z masłem lub blinami. Powinien być dobrze schłodzony, podany w szklanym naczyniu umieszczonym na lodzie. Do jego nabierania używa się łyżeczki z kości, masy perłowej, skorupy żółwia lub ze złota, każdy inny metal, nawet srebro, psuje smak. Kawior nakłada się, a nie rozsmarowuje. Do kawioru czarnego najlepszym dodatkiem jest schłodzona wódka, koniak lub wytrawny szampan.
Rodzaj ryb, z których pochodzi
Bieługa należy do rodziny jesiotrowatych.
Ocena świeżości
Czarna odmiana kawioru z ryby Bieługi cieszy się największym uznaniem, poza jednolitą barwą, posiada czystą i pikantną woń. Jest też uważany za najlepszy kawior na świecie, najrzadszy i przez to jest także najdroższy. Czarny kolor kawioru jest najszlachetniejszą odmianą. Gatunek i jakość czarnego kawioru ocenia się na podstawie wielkości ziaren. Najcenniejszy jest ten o jak największych i jak najjaśniejszych ziarnach, zwłaszcza srebrzysto-czarnych lub szaro-brązowych, lekko błyszczących, o regularnej wielkości, nieposklejanych i z jak najmniej intensywnym rybim zapachem.
Nazwa w języku angielskim
Caviar Beluga
Nazwa w języku francuskim
Caviar Béluga
Nazwa w języku niemieckim
Kaviar Belugastör

Kawior z Bieługi wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1055
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
252
kcal
Woda
47.5
g
Popiół
6.5
g
Białko ogółem
87.8
g
Białko zwierzęce
87.8
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
588
mg
Węglowodany ogółem
4
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
1035
mg
Leucyna
2133
mg
Lizyna
1834
mg
Metionina
646
mg
Cystyna
449
mg
Fenyloalanina
1071
mg
Tyrozyna
968
mg
Treonina
1263
mg
Tryptofan
323
mg
Walina
1263
mg
Arginina
1590
mg
Histydyna
649
mg
Alanina
1653
mg
Kwas asparginowy
2385
mg
Kwas glutaminowy
3633
mg
Glicyna
740
mg
Prolina
1200
mg
Seryna
1897
mg
Sód
1500
mg
Potas
181
mg
Wapń
275
mg
Fosfor
356
mg
Magnez
300
mg
Żelazo
11.9
mg
Cynk
0.9
mg
Miedź
0.1
mg
Mangan
0.1
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0.1
μg
witamina D
37.1
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
1.9
mg
witamina B1 (tiamina)
0.2
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.6
mg
Niacyna
0.1
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.3
mg
foliany (kwas foliowy)
50
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
20
μg
witamina C
0
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
4.1
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
4.6
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
7.4
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.163
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});