Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Otręby jęczmienne

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Otręby jęczmienne najczęściej jedzone są z mlekiem, jogurtem, maślanką i kefirem. Stanowią dodatek do pieczywa, musli, ciastek oraz dietetycznych batonów. Coraz częściej wykorzystuje się je do zagęszczania zup, sosów oraz kremów.
Cechy charakterystyczne
Otręby jęczmienne otrzymuje się przy przemiale jęczmienia na kaszę. Są produktem ubocznym zawierającym dużo błonnika pokarmowego, ale niewiele białka. Polecane są osobom z dolegliwościami układu pokarmowego, gdyż są lekkostrawne. Poza tym regulują perystaltykę jelit. Stanowią jeden z głównych składników niskokalorycznych diet, ponieważ powodują uczucie sytości.
Nazwa w języku angielskim
Barley bran
Nazwa w języku francuskim
Son de l\'orge
Nazwa w języku niemieckim
Gerstenschälkleie

Otręby jęczmienne wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
183
kcal
Białko ogółem
16
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
16
g
Węglowodany ogółem
61.9
g

Przepisy z produktem:

Ciasteczka jęczmienne z otrębami
W misce mieszamy mąkę z otrębami, sodą i zielem angielskim. Całość odstawiamy. W drugiej ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.169
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});