Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Definicja
Przepiórka jest to ptak wędrowny z rodziny kurowatych. Zamieszkuje niemal całą Europę, Azję Środkową i Afrykę Północną. Jest niewielkich rozmiarów, osiąga około 20cm, ma brązowo-szare upierzenie. Mięso z przepiórki ma jasnoróżowy kolor, jest mięsem chudym, bogatym w witaminy, białko oraz o delikatnym, wykwintnym smaku. Tuszkę z przepiórki możemy, gotować, piec, dusić, nadziewać mięsnym, ziołowym lub owocowym farszem. Powstają z niej smaczne zupy, rosoły oraz potrawki.
Nazwa w języku angielskim
Common Quail
Nazwa w języku francuskim
La Caille
Nazwa w języku niemieckim
Wachtel

Przepiórka wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
561
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
134
kcal
Woda
70.03
g
Popiół
1.32
g
Białko ogółem
21.76
g
Białko zwierzęce
21.76
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
70
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
1187
mg
Leucyna
1866
mg
Lizyna
1905
mg
Metionina
689
mg
Cystyna
38
mg
Fenyloalanina
944
mg
Tyrozyna
101
mg
Treonina
109
mg
Tryptofan
341
mg
Walina
118
mg
Arginina
1379
mg
Histydyna
825
mg
Alanina
1341
mg
Kwas asparginowy
1814
mg
Kwas glutaminowy
282
mg
Glicyna
1442
mg
Prolina
797
mg
Seryna
1062
mg
Sód
51
mg
Potas
237
mg
Wapń
13
mg
Fosfor
307
mg
Magnez
25
mg
Żelazo
4.51
mg
Cynk
2.7
mg
Miedź
594
mg
Mangan
0.019
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
17
μg
retinol
17
μg
witamina B1 (tiamina)
0.283
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.285
mg
Niacyna
8.2
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.53
mg
foliany (kwas foliowy)
7
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0.47
μg
witamina C
7.2
mg
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0.03
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.03
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.78
g
Kwas stearynowy
0.46
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
1.32
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
1.02
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.01
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
1.28
g
Kwas linolowy
0.93
g
Linolenowy
0.02
g
Kwas arachidonowy
0.12
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0.01
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0.02
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
1.17
g

Przepisy z produktem:

Przepiórka na tagliatelle z warzyw
Jabłko kroimy w kostkę, doprawiamy majerankiem. Faszerujemy przepiórkę, wkładając pokrojone ...
Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową
Przepiórki trybujemy z kości, przyprawiamy solą pieprzem i utartymi z cukrem oraz cytryną ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
short term payday loans guaranteed loans for bad credit best short term loans short term fast cash ...
buy essay online buy an essay paper online essay https://buyessay.us.com - buy essays
payday loans for bad credit personal loans for bad credit bad credit personal loans nyc ...
buy essay buy college essays help for essay writing buy persuasive essay
custom essay writing services essay writing service essay writing services reviews essay writing ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.238