Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Wódka paprykowa to napój alkoholowy- bezbarwna wódka czysta mieszana o lekko ostrym smaku. Wódki tego typu powstały jako masowy substytut nalewek owocowych.
Zawartość alkoholu
35-40%
Sposób produkcji
Do produkcji tego trunku wykorzystywana jest wódka czysta. Smak uzyskiwany jest przez aromatyzowanie wódki (w większości przypadków) sztucznymi zapachami. Cały proces jest bardziej chemiczny i sztuczny niż w przypadku wódek gatunkowych.
Skład
Wódka czysta, aromat papryki, woda.
Sposób podawania
Wódka tradycyjnie podaje się schłodzoną w kieliszkach. Z uwagi na swój wyraźny smak chętnie wykorzystywana jest do koktajli.
Sposób przechowywania
Wódkę najlepiej przechowywać w chłodnym zaciemnionym miejscu.
Komentarz
Wyraźny smak tej wódki przypadnie do gustu nie jednej osobie.
Nazwa w języku angielskim
Vodka paprika
Nazwa w języku francuskim
Vodka paprika
Nazwa w języku niemieckim
Wodka Paprika

Wódka paprykowa wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
967
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
231
kcal
Woda
66.6
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0.1
g
Sód
1
mg
Potas
1
mg
Fosfor
5
mg
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
ja rowniez ograniczam ;) kupujesz tylko maestro czy inne produkty z serii bez e tez? bo ja ogolnie ...
Jedyne co daje radę to cebula - jajka wyjdą ładnie brązowe. A co do reszty ... zmarnowałem ...
polecam te sposoby ;)
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.195