Opis:
Zastosowanie
Olej wiesiołkowy może być dodawany do surówek, sałatek i dań głównych. Nie należy go podgrzewać, gdyż straci swoje właściwości zdrowotne.
Kolor
Olej z wiesiołka jest żółtego, słomkowego koloru.
Sposób przechowywania
Należy go przechowywać w zaciemnionym, chłodnym miejscu.
Wpływ na organizm
Olej pomaga obniżać stężenie cholesterolu we krwi oraz ciśnienie tętnicze. Ponadto działa przeciwmiażdżycowo. Może być pomocny w profilaktyce i leczeniu cukrzycy.
Nazwa w języku angielskim
Evening primrose oil
Nazwa w języku francuskim
L\'huile d\'onagre
Nazwa w języku niemieckim
Nachtkerzenöl

Olej wiesiołkowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
3550
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
847.26
kcal
Woda
0
g
Popiół
0
g
Białko ogółem
0
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
120
mg
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.441