Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Białko płynne pasteryzowane

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Proces produkcyjny powstawania białka płynnego pasteryzowanego polega na rozdzielaniu wcześniej umytych jaj kurzych na żółtko i białko i poddawania ich procesowi filtracji. Następnie białko to zostaje poddane pasteryzacji i szczelnie zapakowane. Białko płynne pasteryzowane ma barwę i zapach naturalny. Stosowane jest w piekarnictwie, cukiernictwie oraz ciastkarstwie. Dodawane jest do wypieku pieczywa, ciast, ponadto do makaronów, sosów i zup typu instant oraz gotowych wyrobów garmażeryjnych.
Ciekawostki
Do uzyskania 1kg płynnej masy jajowej, potrzebne jest około 25 świeżych jaj.
Nazwa w języku angielskim
Pasteurized liquid egg
Nazwa w języku francuskim
Oeuf liquide pasteurisé
Nazwa w języku niemieckim
Pasteurisierte flüssige

Białko płynne pasteryzowane wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
186.8
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
44.7
kcal
Białko ogółem
8.9
g
Białko zwierzęce
8.9
g
Białko roślinne
0
g
Węglowodany ogółem
1.8
g
Sód
160.7
mg
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
https://paydayloans.us.org/ - payday loans
https://paydayloans.us.org/ - personal loans
https://paydayloans.us.org/ - payday loans online
Sernix ~ Gość
pay day loans
Sernix ~ Gość
payday loans online direct lenders only
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.165