Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Coconut liqueur to bezbarwny, słodki napój alkoholowy o silnym smaku i aromacie kokosowym. Wytwarzany jest z trzciny cukrowej. Aromatyzowany mleczkiem kokosowym. Jest jednym z bardziej znanych likierów na świecie.
Zawartość alkoholu
ok 20%
Sposób produkcji
Likiery wykorzystywane głównie do przyrządzania koktajli produkuje się przeważnie poprzez dodanie składników aromatyzujących takich jak np: owoce, kwiaty, a nawet zioła i przyprawy korzenne do rozcieńczonego słodzonego spirytusu.
Skład
mleczko kokosowe, trzcina cukrowa, cukier, woda.
Sposób podawania
Likier ten jest używany do przyrządzania koktajli gdyż dobrze łączy się z wieloma trunkami i sokami. Popularne jest podawanie tego likieru z mlekiem. Rzadko kiedy pija się go bez dodatków.
Sposób przechowywania
W zaciemnionym miejscu o stałej, pokojowej temperaturze.
Komentarz
Bez tego likieru nie może obyć się żaden cocktail bar. Niejednokrotnie jest on podstawą do stworzenia owocowych, tropikalnych koktajli. Pity w przeróżnych kompozycjach chyba każdemu z nas przywodzi na myśl błękit oceanu i lśniący w słońcu piasek. Do szczęścia brakuje tylko palmy i hamaka.
Nazwa w języku angielskim
Coconut liqueur
Nazwa w języku francuskim
Liqueur de noix de coco
Nazwa w języku niemieckim
Coconut Likör

Likier kokosowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1299
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
309
kcal
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
33
g
Sód
0
mg

Przepisy z produktem:

Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
Z podanej ilości składników otrzymamy 2 porcje deseru w pucharkach.Na co najmniej 10 godzin ...
Ciasto Straciatella
W dwóch osobnych naczyniach rozpuszczamy po łyżeczce żelatyny, każdą z porcji w 3 łyżkach ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.189
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});