Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Definicja
Jest to świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. Powinien być klarowny, bez pestek i kawałków miąższu. Smak soku, zależy od odmiany owocu, może być bardzo słodki, słodko-kwaśny lub kwaśny. Ma przyjemny, orzeźwiający zapach.
Przykłady
Sok z pomarańczy doskonale orzeźwia i gasi pragnienie. Wyśmienicie sprawdza się w sosach, sałatkach oraz daniach z drobiu. Wykorzystywany jest do drinków, koktajli oraz coraz częściej do gorących herbat.
Nazwa w języku angielskim
Orange juice
Nazwa w języku francuskim
Jus d\'orange
Nazwa w języku niemieckim
Orangensaft

Sok z pomarańczy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
188
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
45
kcal
Woda
88.3
g
Popiół
0.4
g
Białko ogółem
0.7
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.7
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
10.4
g
Sacharoza
8.4
g
Izoleucyna
8
mg
Leucyna
13
mg
Lizyna
9
mg
Metionina
3
mg
Cystyna
5
mg
Fenyloalanina
9
mg
Tyrozyna
4
mg
Treonina
8
mg
Tryptofan
2
mg
Walina
11
mg
Arginina
47
mg
Histydyna
3
mg
Alanina
15
mg
Kwas asparginowy
75
mg
Kwas glutaminowy
33
mg
Glicyna
9
mg
Prolina
44
mg
Seryna
13
mg
Sód
0.1
mg
Potas
200
mg
Wapń
11
mg
Fosfor
17
mg
Magnez
11
mg
Żelazo
0.2
mg
Cynk
0.1
mg
Miedź
0
mg
Mangan
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
10
μg
retinol
0
μg
beta karoten
33
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0
mg
Niacyna
0.4
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0
mg
foliany (kwas foliowy)
30
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
50
mg

Przepisy z produktem:

Wędzona gęś gotowana metodą sous vide na puree z modrej kapusty ze szpinakowymi szagówkami i redukcją marchwiowo-pomarańczową
Piersi z gęsi nacieramy przyprawami, schładzamy ok. 1,5 godziny. Do urządzenia wędzarniczego ...
Pieczona kaczka na jabłkach z modrą kapustą i szagówkami.
Rozgrzewamy piekarnik 130°C. Pierś z kaczki oraz pałkę nacieramy przyprawami i podlewamy ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.364