Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Bardzo gorzki bitters, używany chyba w każdym barze na świecie. Jego oryginalny smak powoduje że niektóre koktajle nie mogą się bez niego obejść. Angostura Bitters jest absolutnie niezbędna na każdym barze.
Zawartość alkoholu
40% - 45%
Sposób produkcji
Angostura bitters jest produktem otrzymanym z maceracji rumu. Użyty do tego procesu rum jest produktem tej samej fabryki. Składnikami których używa się do produkcji Angostury są m.in.: kora drzewa chininowego, arcydzięgiel, imbir, kłącza galangi a tak że skórki pomarańczowe. Po przeprowadzeniu procesu maceracji z wykorzystaniem wyżej wymienionych produktów odbywa się druga, znacznie krótsza. Odbywa się ona przy udziale kory drzewa sandałowego i odrobiny syropu cukrowego z trzciny cukrowej. Przygotowaną w ten sposób Angosturę poddaje się procesowi starzenia około dwóch lat w dębowej beczce.
Pochodzenie
Wenezuela
Skład
Rum, kora drzewa chininowego, arcydzięgiel, imbir, kłącza galangi, skórka pomarańczowa, kora czerwonego drzewa sandałowego, cukier,
Sposób podawania
Ze względu na dużą gorycz Angostury nie podaje się bez dodatków. Jest składnikiem wielu klasycznych koktajli znanych na całym świecie. W Europie Angosturę stosuje się głównie do produkcji koktajli, jest ona również dodatkiem wielu potraw kuchni Wenezuelskiej. Bitters stosuje się do zup, dań mięsnych i warzyw. Jest również wspaniałym dodatkiem do lodów owocowych i innych deserów.
Sposób przechowywania
W zaciemnionym miejscu o stałej, pokojowej temperaturze.

Angostura Bitters wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1692
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
405
kcal
Białko ogółem
0
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
39
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.176