Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Żubrówka to destylowana żytnia wódka aromatyzowana trawą żubrową. Ma charakterystyczny, wytrawny smak.
Zawartość alkoholu
40 %
Sposób produkcji
Żytni spirytus rektyfikowany poddaje się maceracji w turówce wonnej (trawa żubrowa rosnąca jedynie w Lasach Puszczy Białowieskiej), dzięki której uzyskuje charakterystyczny smak i kolor. Proces maceracji przebiega bardzo szybko, gdyż spirytus szybko \'wyciąga\' kolor i smak turówki.
Pochodzenie
Żubrówka znana była w Polsce już w XVII w. W XVIII w. była ona jednym z ulubionych trunków polskiej szlachty. W 1926r. firma Polmos opracowała sposób produkcji na szerszą skalę i obecnie jest głównym producentem wódki z posmakiem trawy żubrowej na świecie
Skład
spirytus żytni rektyfikowany, woda, turówka wonna
Sposób podawania
Sposobów na podawanie tego alkoholu jest naprawdę wiele. Najczęściej jednak podawana jako drink o nazwie Tatanka, lub jak kto woli Szarlotka, w której dodaje się do niej sok jabłkowy i lód. Drink ten można także przyprawić szczyptą cynamonu co daje naprawdę wyszukany smak. Często także pita sama lub na lodzie.
Sposób przechowywania
W zaciemnionym chłodnym miejscu o stałej temperaturze.
Komentarz
Wyśmienita wódka, znana i ceniona na całym świecie, bardzo zachwalana przez Francuzów i Niemców. Wielokrotny zwycięzca w różnych konkursach, m.in International Institute for Quality Selections.
Nazwa w języku angielskim
Wisent Vodka
Nazwa w języku francuskim
Bison d\'Europe Vodka
Nazwa w języku niemieckim
Grasovka

Żubrówka wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
967
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
231
kcal
Woda
66.6
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0.1
g
Sód
1
mg
Potas
1
mg
Fosfor
5
mg
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.187
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});