Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Malaga

Opis:
Opis ogólny
Malaga jest najczęściej słodkim, wzmocnionym winem pochodzącym z Hiszpanii, z miasta o tej samej nazwie. Produkowane jest z odmian winogron Pedro Ximenez i Moscatel. Centralnym miejscem wytwarzania Malagi jest Sierra de Almijara. Niegdyś było bardzo popularne, dziś wydaje się być zapomnianym. Jego produkcja spadła niemal o połowę. Wino Malaga charakteryzuje się wysoką ciężkością. wprawdzie wyróżniamy Malagi słodkie (dulce), półsłodkie (semidulce), półwytrawne (semiseco) i wytrawne (seco), jednak najczęściej są spotykane w wersji słodkiej. Spotykana jest też Malaga produkowana z winogron podsuszanych na słońcu, bez dodatku destylatu winnego. Ten typ Malagi produkowany jest wyłącznie ze szczepów moscatel i pedro ximenez. Ponadto, dzielimy Malagę ze względu na wiek: Malaga - od 6 do 24 miesięcy Malaga Noble - od 2 do 3 lat Malaga Anejo - od 3 do 5 lat Malaga Transanejo - ponad 5 lat
Pochodzenie / historia
Początki wina z Malagi datuje się na okres Imperium Rzymskiego. To właśnie Rzymianie wprowadzili kulturę wina na Półwysep Iberyjski.
Komentarz
Malagę, jak większość win alkoholizowanych pijemy schłodzoną. W zależności od smaku, podajemy ją jako aperitif, bądź też w charakterze wina deserowego. Często też jest wykorzystywana w kulinariach.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
а где вы взяли эту инфу,
online payday advance loan 500 online payday loans online payday loans
zdaje się że zawiera cukier trzcinowy
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.167