Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Malaga

Opis:
Opis ogólny
Malaga jest najczęściej słodkim, wzmocnionym winem pochodzącym z Hiszpanii, z miasta o tej samej nazwie. Produkowane jest z odmian winogron Pedro Ximenez i Moscatel. Centralnym miejscem wytwarzania Malagi jest Sierra de Almijara. Niegdyś było bardzo popularne, dziś wydaje się być zapomnianym. Jego produkcja spadła niemal o połowę. Wino Malaga charakteryzuje się wysoką ciężkością. wprawdzie wyróżniamy Malagi słodkie (dulce), półsłodkie (semidulce), półwytrawne (semiseco) i wytrawne (seco), jednak najczęściej są spotykane w wersji słodkiej. Spotykana jest też Malaga produkowana z winogron podsuszanych na słońcu, bez dodatku destylatu winnego. Ten typ Malagi produkowany jest wyłącznie ze szczepów moscatel i pedro ximenez. Ponadto, dzielimy Malagę ze względu na wiek: Malaga - od 6 do 24 miesięcy Malaga Noble - od 2 do 3 lat Malaga Anejo - od 3 do 5 lat Malaga Transanejo - ponad 5 lat
Pochodzenie / historia
Początki wina z Malagi datuje się na okres Imperium Rzymskiego. To właśnie Rzymianie wprowadzili kulturę wina na Półwysep Iberyjski.
Komentarz
Malagę, jak większość win alkoholizowanych pijemy schłodzoną. W zależności od smaku, podajemy ją jako aperitif, bądź też w charakterze wina deserowego. Często też jest wykorzystywana w kulinariach.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
easy payday loan payday loans for bad credit LoansForBadCredit.us.com Click This Link
Popcorn- Aro ~ Gość
online slots offers online roulette ipad fruit machine for sale hull online roulette quick ...
online roulette flash game online slots mobile phone online casino 25 free no deposit mobile ...
slots på internet new gambling games the online casino pokerstars no deposit bonus real ...
online roulette double up system free online slots 5 reels quiet riot soaring eagle ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.227