Liść winorośli

Opis:
Zastosowanie
Blanszowane liście winorośli, znakomicie nadają się do sałatek, do napełniania farszem, przyrządzając w ten sposób dolmas. Można także nimi dekorować półmiski z serami i owocami.
Gatunek, rodzina
Należy do rodziny roślin winoroślowatych.
Występowanie
Występuje na całym świecie, zwłaszcza w krajach produkujących wino.
Rozmiar
Duże liście mogą być proste, ząbkowane lub pierzaste.
Kolor
Charakteryzują się zieloną barwą.
Ocena świeżości
Świeże liście winorośli powinny być jasno zielone, jędrne, lekko twarde. Nie powinno być na nich żadnych wgnieceń, oznak gnicia oraz brązowo-żółtych plam.
Sposób przygotowania
Świeże liście należy dokładnie wymoczyć w zimnej wodzie, po czym osuszyć na papierowym ręczniku.
Sposób przechowywania
Należy przechowywać je w lodówce w plastikowej torebce.
Nazwa w języku angielskim
Vine leaf

Przepisy z produktem:

Kiszone pomidory
Pomidory myjemy i osuszamy. Do słoików wkładamy na dno gałązkę kopru i 3 ząbki ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Popcorn- Aro ~ Gość
online slots offers online roulette ipad fruit machine for sale hull online roulette quick ...
online roulette flash game online slots mobile phone online casino 25 free no deposit mobile ...
slots på internet new gambling games the online casino pokerstars no deposit bonus real ...
online roulette double up system free online slots 5 reels quiet riot soaring eagle ...
yellowhead casino new online slots 2015 online casinos that pay real cash no deposit bonus ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.307