Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Nasiona kopru ogrodowego

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Suszone nasiona kopru najczęściej stosowane są do marynowania ogórków, pikli, ostrych sosów, kwaszonej kapusty. Ponadto dodajemy je do takich potraw jak: kapusta, brukselka, fasola, ziemniaki, pasztet, aby ułatwić trawienie i zapobiec wzdęciom. Stosuje się je również przy wyrobach piekarskich, chlebie i bułeczkach. Stanowi doskonały dodatek do dań na zimno jak i ciepło, do pomidorów, cielęciny, wieprzowiny, dań warzywnych, ryb, jagnięciny, cielęciny i kurczaka.
Pochodzenie
Pochodzi z krajów śródziemnomorskich.
Budowa
Małe, drobnej i kruchej budowy nasiona.
Kształt
Nasiona kopru są płaskie i owalne.
Kolor
Zielonkawe nasiona kopru są bardzo aromatyczne.
Sposób obróbki
Zebrane nasiona kopru należy włożyć do suchego tekturowego pudełka i suszyć na słońcu, po czym przesiać przez sito, aby pozbyć się niejadalnych elementów.
Nazwa w języku angielskim
Dill Seed
Nazwa w języku francuskim
Aneth graines

Nasiona kopru ogrodowego wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1277
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
304
kcal
Woda
7.7
g
Białko ogółem
16
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
16
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
55.2
g
Laktoza
0
g
Błonnik pokarmowy
21.1
g
Izoleucyna
767
mg
Leucyna
925
mg
Lizyna
1038
mg
Metionina
143
mg
Fenyloalanina
670
mg
Treonina
575
mg
Walina
1120
mg
Arginina
1263
mg
Histydyna
320
mg
Sód
20
mg
Potas
1186
mg
Wapń
1516
mg
Fosfor
277
mg
Magnez
256
mg
Żelazo
16.3
mg
Cynk
5.2
mg
Miedź
0.8
mg
Mangan
1.8
mg
retinol
0
μg
witamina B1 (tiamina)
0.4
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.3
mg
Niacyna
2.8
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.3
mg
foliany (kwas foliowy)
10
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
21
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0.01
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.01
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.58
g
Kwas stearynowy
0.1
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.7
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
9.361
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
9.4
g
Kwas linolowy
0.86
g
Linolenowy
0.15
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
1
g

Przepisy z produktem:

Nadziewane bakłażany
Bakłażany kroimy na połówki. Wydrążamy środki, pozostawiając około centymetrową ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.184
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});