Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Otręby owsiane najczęściej podawane są z mlekiem, jogurtem, maślanką, kefirem. Stanowią dodatek do pieczywa, musli, ciastek, dietetycznych batonów. Coraz częściej wykorzystuje się je do zagęszczania zup, sosów oraz jako składnik farszów do mięsnych pieczeni.
Cechy charakterystyczne
Otręby owsiane otrzymuje się przy przemiale owsa na kaszę. Pochodzą z bogatej w błonnik warstwy komórek, znajdujących się bezpośrednio pod łuską. W otrębach owsianych widoczne są jasnobrązowe fragmenty błonnika z białymi i kremowymi śladami skrobi. Polecane są osobom z dolegliwościami układu pokarmowego, gdyż są lekkostrawne i regulują perystaltykę jelit. Stanowią jeden z głównych składników niskokalorycznych diet, ponieważ powodują uczucie sytości.
Nazwa w języku angielskim
Oat bran
Nazwa w języku francuskim
Le son d\'avoine
Nazwa w języku niemieckim
Haferkleie

Otręby owsiane wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1030
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
246
kcal
Woda
6.5
g
Popiół
29
g
Białko ogółem
17.3
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
17.3
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
66.2
g
Laktoza
0
g
Błonnik pokarmowy
15.4
g
Izoleucyna
668
mg
Leucyna
1360
mg
Lizyna
760
mg
Metionina
335
mg
Cystyna
576
mg
Fenyloalanina
910
mg
Tyrozyna
668
mg
Treonina
502
mg
Tryptofan
335
mg
Walina
964
mg
Arginina
1279
mg
Histydyna
410
mg
Alanina
872
mg
Kwas asparginowy
1576
mg
Kwas glutaminowy
3748
mg
Glicyna
947
mg
Prolina
982
mg
Seryna
892
mg
Sód
4
mg
Potas
566
mg
Wapń
58
mg
Fosfor
734
mg
Magnez
235
mg
Żelazo
5.4
mg
Cynk
3.1
mg
Miedź
0.4
mg
Mangan
5.6
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
1
mg
witamina B1 (tiamina)
1.2
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.2
mg
Niacyna
0.9
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.2
mg
foliany (kwas foliowy)
52
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
0
mg
Kwas laurynowy
0.026
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.016
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
1.128
g
Kwas stearynowy
0.071
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
1.3
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
2.362
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
2.4
g
Kwas linolowy
2.645
g
Linolenowy
0.121
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
2.8
g

Przepisy z produktem:

Kotlety selerowe
Płatki płuczemy i zalewamy taką ilością gorącej wody, aby były przykryte. Odstawiamy. Z ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Chwała, że mnie nic nie boli i nie muszę się tak nad sobą rozczulać - jedząc kaszki dla ...
Nikt chyba nie lubi przypalonych garnków :) Osobiście mogę polecić całkiem niezły preparat a ...
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.319