Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Jest to słodka, a zarazem najpopularniejsza odmiana papryki. Występuje w Europie i Ameryce Północnej. Jej owoc ma długość ok. 8 cm i szerokość 5 cm. Papryka ta przypomina kształtem dzwonek. Ma zieloną, żółtą, pomarańczową lub czerwoną barwę. Stosowana jest jako dodatek do lecza, sals, makaronów i sałatek. Nadaje się do faszerowania, pieczenia lub marynowania. Może być również mrożona.

Bell wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
119
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
28
kcal
Woda
91
g
Popiół
0.6
g
Białko ogółem
1.3
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
1.3
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
6.6
g
Sacharoza
0.1
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0.1
g
Błonnik pokarmowy
2
g
Izoleucyna
51
mg
Leucyna
85
mg
Lizyna
71
mg
Metionina
18
mg
Cystyna
32
mg
Fenyloalanina
50
mg
Tyrozyna
35
mg
Treonina
58
mg
Tryptofan
21
mg
Walina
68
mg
Arginina
76
mg
Histydyna
32
mg
Alanina
65
mg
Kwas asparginowy
229
mg
Kwas glutaminowy
216
mg
Glicyna
58
mg
Prolina
71
mg
Seryna
63
mg
Sód
3
mg
Potas
255
mg
Wapń
13
mg
Fosfor
31
mg
Magnez
11
mg
Żelazo
0.6
mg
Cynk
0.26
mg
Miedź
0.08
mg
Mangan
0.1
mg
Jod
1
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
528
μg
retinol
0
μg
beta karoten
3165
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
2.9
mg
witamina B1 (tiamina)
0.04
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.12
mg
Niacyna
1.6
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.45
mg
foliany (kwas foliowy)
52
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
144
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.07
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.03
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.1
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.02
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.02
g
Kwas linolowy
0.18
g
Linolenowy
0.1
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.28
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.16
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});