Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Jest to ostra odmiana papryki, będąca jednym z najważniejszych warzyw w kuchni meksykańskiej. Ze względu na swoją umiarkowaną ostrość, stosuje się ją do marynowania, mielenia, pieczenia, wędzenia, jak również spożywa się na surowo. Jest ona popularnym dodatkiem do pizzy, a także sosów, dipów, zup i farszy. Owoce papryki Jalapeno mają długość ok. 5 - 7,5 cm i szerokość ok. 3,5 cm. Dojrzałe mają kolor od żółtozielonego do jasnoczerwonego.

Jalapeno wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
167
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
40
kcal
Woda
88.2
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
1.9
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
1.9
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
8.8
g
Sacharoza
5.3
g
Błonnik pokarmowy
1.5
g
Izoleucyna
65
mg
Leucyna
105
mg
Lizyna
89
mg
Metionina
24
mg
Cystyna
38
mg
Fenyloalanina
62
mg
Tyrozyna
42
mg
Treonina
74
mg
Tryptofan
26
mg
Walina
84
mg
Arginina
96
mg
Histydyna
41
mg
Alanina
82
mg
Kwas asparginowy
286
mg
Kwas glutaminowy
264
mg
Glicyna
74
mg
Prolina
87
mg
Seryna
80
mg
Sód
9
mg
Potas
322
mg
Wapń
14
mg
Fosfor
43
mg
Magnez
23
mg
Żelazo
1
mg
Cynk
0.3
mg
Miedź
0.1
mg
Mangan
0.2
mg
retinol
0
μg
beta karoten
534
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.7
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
1.2
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.5
mg
foliany (kwas foliowy)
23
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
144
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.002
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.033
g
Kwas stearynowy
0.007
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.04
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.024
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.03
g
Kwas linolowy
0.228
g
Linolenowy
0.011
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.2
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.157
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});