E519 Alkohol benzylowy

Opis:
Definicja
Jest to syntetyczna substancja z grupy alkoholi aromatycznych. Występuje w postaci bezbarwnej i klarownej cieczy, ma słabo wyczuwalny zapach. Pełni funkcję rozpuszczalnika i nośnika. Dodawany jest do aromatów przeznaczonych do: likierów, aromatyzowanych win, wyrobów i pieczywa cukierniczego. Maksymalna bezpieczna ilość alkoholu benzylowego, jaką człowiek może spożyć w ciągu doby, nie została określona.
Ciekawostki
Alkohol benzylowy zaliczany jest do substancji nieszkodliwych.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.415
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});