Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Jest to późna i plenna odmiana fasoli, przeznaczana zazwyczaj na suche ziarno. Strąki dojrzewają równomiernie i łatwo się je wyłuskuje. Nasiona fasoli są białe, błyszczące i silnie żyłkowane, mają cylindryczny kształt. Zawierają około 27% białka. Odmiana ta przeznaczona jest do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa.

Wiejska wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1203
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
288
kcal
Woda
11.5
g
Popiół
3.9
g
Białko ogółem
21.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
21.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
61.6
g
Sacharoza
2.7
g
Laktoza
0
g
Skrobia
40.8
g
Błonnik pokarmowy
15.7
g
Izoleucyna
990
mg
Leucyna
1799
mg
Lizyna
1701
mg
Metionina
250
mg
Cystyna
200
mg
Fenyloalanina
1232
mg
Tyrozyna
597
mg
Treonina
937
mg
Tryptofan
238
mg
Walina
1085
mg
Arginina
1342
mg
Histydyna
669
mg
Alanina
990
mg
Kwas asparginowy
2827
mg
Kwas glutaminowy
3493
mg
Glicyna
895
mg
Prolina
843
mg
Seryna
1311
mg
Sód
19
mg
Potas
1188
mg
Wapń
163
mg
Fosfor
437
mg
Magnez
169
mg
Żelazo
6.9
mg
Cynk
3.77
mg
Miedź
0.48
mg
Mangan
2
mg
Jod
3
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.2
mg
witamina B1 (tiamina)
0.67
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.23
mg
Niacyna
2.2
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.53
mg
foliany (kwas foliowy)
187
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
2
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.17
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.02
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.19
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.12
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.12
g
Kwas linolowy
0.33
g
Linolenowy
0.58
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.91
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.189
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});