Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Jest to średnio-późna odmiana kalafiora. Jest ona bardzo dobrej jakości, ponadto nie ulega omszeniom, jest odporna na choroby bakteryjne i grzybowe, a także niekorzystne warunki. Głowy są szczelnie okryte dużymi liśćmi, pod nimi znajdują się białe i dość ciężkie róże. Skywalker posiada silny system korzeniowy, dzięki któremu nawet podczas suchych okresów plony i jakość kalafiorów są wysokie. Odmiana ta powinna być sadzona od końca czerwca do początku lipca. Przeznaczona jest do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa, wykorzystuje się ją do produkcji mrożonek.

Skywalker wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
92
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
22
kcal
Woda
91.5
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
2.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
2.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
5
g
Sacharoza
0.2
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0.3
g
Błonnik pokarmowy
2.4
g
Izoleucyna
125
mg
Leucyna
193
mg
Lizyna
161
mg
Metionina
55
mg
Cystyna
43
mg
Fenyloalanina
97
mg
Tyrozyna
42
mg
Treonina
120
mg
Tryptofan
42
mg
Walina
166
mg
Arginina
130
mg
Histydyna
55
mg
Alanina
231
mg
Kwas asparginowy
240
mg
Kwas glutaminowy
221
mg
Glicyna
198
mg
Prolina
149
mg
Seryna
131
mg
Sód
26
mg
Potas
214
mg
Wapń
13
mg
Fosfor
28
mg
Magnez
11
mg
Żelazo
0.6
mg
Cynk
0.23
mg
Miedź
0.04
mg
Mangan
0.23
mg
Jod
0.6
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
2
μg
retinol
0
μg
beta karoten
10
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.12
mg
witamina B1 (tiamina)
0.11
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
0.6
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.15
mg
foliany (kwas foliowy)
57
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
69
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.03
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.03
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.01
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.01
g
Kwas linolowy
0.01
g
Linolenowy
0.09
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.1
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.163