Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Jest to wczesna odmiana kalafiora. Białe róże są średniej i równej wielkości, twarde, o kulistym kształcie. Okrywają je ciemnozielone i grube liście, chroniące je przed nadmiernym nasłonecznieniem i utratą wilgotności. Baldo należy do bardzo szybko rosnących odmian. Kalafiory te przeznaczone są do bezpośredniej sprzedaży, ponadto produkuje się z nich mrożonki.

Baldo wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
92
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
22
kcal
Woda
91.5
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
2.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
2.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
5
g
Sacharoza
0.2
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0.3
g
Błonnik pokarmowy
2.4
g
Izoleucyna
125
mg
Leucyna
193
mg
Lizyna
161
mg
Metionina
55
mg
Cystyna
43
mg
Fenyloalanina
97
mg
Tyrozyna
42
mg
Treonina
120
mg
Tryptofan
42
mg
Walina
166
mg
Arginina
130
mg
Histydyna
55
mg
Alanina
231
mg
Kwas asparginowy
240
mg
Kwas glutaminowy
221
mg
Glicyna
198
mg
Prolina
149
mg
Seryna
131
mg
Sód
26
mg
Potas
214
mg
Wapń
13
mg
Fosfor
28
mg
Magnez
11
mg
Żelazo
0.6
mg
Cynk
0.23
mg
Miedź
0.04
mg
Mangan
0.23
mg
Jod
0.6
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
2
μg
retinol
0
μg
beta karoten
10
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.12
mg
witamina B1 (tiamina)
0.11
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
0.6
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.15
mg
foliany (kwas foliowy)
57
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
69
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.03
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.03
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.01
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.01
g
Kwas linolowy
0.01
g
Linolenowy
0.09
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.1
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
https://paydayloans.us.org/ - payday loans
https://paydayloans.us.org/ - personal loans
https://paydayloans.us.org/ - payday loans online
Sernix ~ Gość
pay day loans
Sernix ~ Gość
payday loans online direct lenders only
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.161