Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Jest to wczesna odmiana kalafiora. Zbite, gładkie, dość ciężkie róże mają kulisty kształt i białą barwę. Okrywają je woskowane, sterczące i długie liście, chroniące przed nadmiernym parowaniem i nasłonecznieniem. Kalafiory Freedom są odporne na niesprzyjające warunki klimatyczne, a także na omszenie i różowienie. Można je uprawiać wiosną, latem i jesienią. Odmiana ta przeznaczona jest do bezpośredniej sprzedaży.

Freedom wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
92
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
22
kcal
Woda
91.5
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
2.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
2.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
5
g
Sacharoza
0.2
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0.3
g
Błonnik pokarmowy
2.4
g
Izoleucyna
125
mg
Leucyna
193
mg
Lizyna
161
mg
Metionina
55
mg
Cystyna
43
mg
Fenyloalanina
97
mg
Tyrozyna
42
mg
Treonina
120
mg
Tryptofan
42
mg
Walina
166
mg
Arginina
130
mg
Histydyna
55
mg
Alanina
231
mg
Kwas asparginowy
240
mg
Kwas glutaminowy
221
mg
Glicyna
198
mg
Prolina
149
mg
Seryna
131
mg
Sód
26
mg
Potas
214
mg
Wapń
13
mg
Fosfor
28
mg
Magnez
11
mg
Żelazo
0.6
mg
Cynk
0.23
mg
Miedź
0.04
mg
Mangan
0.23
mg
Jod
0.6
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
2
μg
retinol
0
μg
beta karoten
10
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.12
mg
witamina B1 (tiamina)
0.11
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
0.6
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.15
mg
foliany (kwas foliowy)
57
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
69
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.03
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.03
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.01
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.01
g
Kwas linolowy
0.01
g
Linolenowy
0.09
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.1
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Popcorn- Aro ~ Gość
online slots offers online roulette ipad fruit machine for sale hull online roulette quick ...
online roulette flash game online slots mobile phone online casino 25 free no deposit mobile ...
slots på internet new gambling games the online casino pokerstars no deposit bonus real ...
online roulette double up system free online slots 5 reels quiet riot soaring eagle ...
yellowhead casino new online slots 2015 online casinos that pay real cash no deposit bonus ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.457