Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Kapusta włoska - Tarvoy

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Opis ogólny
Jest to średnio-późna i plenna odmiana włoskiej kapusty. Główki są kuliste i zwięzłe, średniej wielkości. Ich masa wynosi zazwyczaj od 1 do 3kg. Otoczone są karbowanymi, woskowanymi, ciemnozielonymi liśćmi. Główki zachowują wysoką jakość i niezmienioną barwę nawet po dłuższym przechowywaniu. Odmiana Tarvoy jest odporna na niesprzyjające warunki klimatyczne i glebowe. Często przeznaczana się ją na zbiór późno-jesienny i zimowy, a następnie do sprzedaży zimowej.

Kapusta włoska - Tarvoy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
159
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
38
kcal
Woda
87.3
g
Popiół
1.2
g
Białko ogółem
3.3
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
3.3
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
7.8
g
Sacharoza
0.8
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0.1
g
Błonnik pokarmowy
2.6
g
Izoleucyna
143
mg
Leucyna
246
mg
Lizyna
143
mg
Metionina
48
mg
Cystyna
52
mg
Fenyloalanina
140
mg
Tyrozyna
86
mg
Treonina
174
mg
Tryptofan
49
mg
Walina
195
mg
Arginina
385
mg
Histydyna
118
mg
Alanina
235
mg
Kwas asparginowy
303
mg
Kwas glutaminowy
403
mg
Glicyna
220
mg
Prolina
169
mg
Seryna
191
mg
Sód
9
mg
Potas
306
mg
Wapń
77
mg
Fosfor
49
mg
Magnez
16
mg
Żelazo
0.4
mg
Cynk
0.27
mg
Miedź
0.09
mg
Mangan
0.31
mg
Jod
2.6
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
7
μg
retinol
0
μg
beta karoten
42
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
2
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.26
mg
Niacyna
0.6
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.3
mg
foliany (kwas foliowy)
80
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
60
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.06
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.06
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.01
g
Kwas linolowy
0.08
g
Linolenowy
0.23
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.31
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.409
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});