Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Jest to późna odmiana pietruszki korzeniowej. Korzenie są gładkie, równej wielkości, długie i stożkowate. Mają kremowo-białą barwę. Miąższ jest zwarty, smaczny, nie ma tendencji do ciemnienia. Mocna, ciemnozielona nać, może być uprawiana do późnego siewu na zbiór pęczkowy. Odmiana Kinga przeznaczona jest na zbiór jesienny, nadaje się do dłuższego przechowywania.

Kinga wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
158
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
38
kcal
Woda
85.3
g
Popiół
1.1
g
Białko ogółem
2.6
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
2.6
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
10.5
g
Sacharoza
4.8
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0.6
g
Błonnik pokarmowy
4.9
g
Izoleucyna
100
mg
Leucyna
149
mg
Lizyna
131
mg
Metionina
40
mg
Cystyna
35
mg
Fenyloalanina
92
mg
Tyrozyna
75
mg
Treonina
97
mg
Tryptofan
23
mg
Walina
149
mg
Arginina
149
mg
Histydyna
48
mg
Alanina
162
mg
Kwas asparginowy
395
mg
Kwas glutaminowy
653
mg
Glicyna
98
mg
Prolina
96
mg
Seryna
109
mg
Sód
49
mg
Potas
399
mg
Wapń
43
mg
Fosfor
77
mg
Magnez
27
mg
Żelazo
1.1
mg
Cynk
0.6
mg
Miedź
0.14
mg
Mangan
0.58
mg
Jod
3
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
5
μg
retinol
0
μg
beta karoten
30
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
2.01
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.086
mg
Niacyna
2
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.23
mg
foliany (kwas foliowy)
67
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
45
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.06
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.06
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.03
g
Kwas linolowy
0.1
g
Linolenowy
0.17
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.27
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.157
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});