Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Arabica Maragogype Barranca Honda

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Opis ogólny
Kawa Arabica Maragogype Barranca Honda uprawiana jest w sposób naturalny. Jej ziarna są bardzo charakterystyczne – znacznie większe w porównaniu z pozostałymi gatunkami kaw, dlatego znane są także pod nazwą Elephant. Mogą osiągać około 2cm długości. Najlepszej jakości ziarna uzyskuje się z upraw z południowego regionu kraju – Chiapas. Napar przygotowywany z kawy Maragogype Barranca Honda charakteryzuje się delikatnie kwaskowatym, łagodnym, ale bogatym smakiem oraz aromatem przypominającym zapach koniaku. Mielone ziarna tej meksykańskiej kawy doskonale nadają się do przygotowywania Espresso, Kawy po Turecku, Espresso Ristresso, Cappuccino oraz deserów na bazie alkoholu.
Pochodzenie
Kawa Maragogype pochodzi z Brazylii, obecnie jej gatunek Arabica Maragogype Barranca Honda uprawiany jest w Meksyku.

Arabica Maragogype Barranca Honda wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
9
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
2
kcal
Popiół
0.1
g
Białko ogółem
0.2
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.2
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
0.3
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0.3
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0
g
Kwas linolowy
0
g
Linolenowy
0
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.168
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});