Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
W medycynie nasiona dyni wykorzystuje się w chorobach gruczołu krokowego (zapalenie prostaty, gruczolak prostaty) i pęcherza moczowego.
Pochodzenie
Ameryka
Budowa
Pestki dyni mają budowę okrągłą, wydłużoną. Są bardzo cienkie.
Kształt
Wydłużony
Kolor
Biały
Sposób obróbki
Aby uzyskać pestki musimy wyłuskać je z dyni, a następnie oczyścić i osuszyć.
Nazwa w języku angielskim
Pumpkin seed
Nazwa w języku francuskim
Graines de citrouille
Nazwa w języku niemieckim
Kürbiskerne

Pestki dyni wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
2267.7
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
542
kcal
Woda
6.8
g
Białko ogółem
24.5
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
24.5
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
18
g
Błonnik pokarmowy
5.3
g
Izoleucyna
1264
mg
Leucyna
2079
mg
Lizyna
1833
mg
Metionina
551
mg
Cystyna
301
mg
Fenyloalanina
1222
mg
Tyrozyna
1019
mg
Treonina
903
mg
Tryptofan
431
mg
Walina
1972
mg
Arginina
4033
mg
Histydyna
681
mg
Alanina
1158
mg
Kwas asparginowy
2477
mg
Kwas glutaminowy
4315
mg
Glicyna
1796
mg
Prolina
1000
mg
Seryna
1148
mg
Sód
18
mg
Potas
810
mg
Wapń
43
mg
Fosfor
1170
mg
Magnez
540
mg
Żelazo
15
mg
Cynk
7.5
mg
Miedź
1.57
mg
Mangan
3.02
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
38
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
26
mg
witamina B1 (tiamina)
0.21
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.32
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.1
mg
foliany (kwas foliowy)
58
μg
witamina C
1.9
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
8.67
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
15.5
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
20.9
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.173
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});