Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Genever to wysokoprocentowy napój alkoholowy na bazie jałowca, protoplasta ginu. Ma żywiczny aromat oraz mocny smak. Jest tradycyjnym napojem holenderskim, znanym już od XVI wieku. Udoskonalany wraz z rozwojem gorzelnictwa a dzięki wymianie handlowej i niskiej cenie zadomowił się w Wielkiej Brytanii, gdzie uległ pewnym modyfikacją. Genever pod swoją tradycyjną postacią i nazwą pozostał w Holandii i tam nadal cieszy się dużym powodzeniem. Wyróżnia się trzy typy tego trunku: jonge (młody), oulde (stary), zeer oulde (bardzo stary).
Zawartość alkoholu
35-45%
Sposób produkcji
Do wyrobu Genevera wykorzystuje się spirytus zbożowy i owoce jałowca. Podczas drugiej destylacji alkoholu dodaje się jałowiec, kminek oraz inne przyprawy. Otrzymany aromatyczny trunek może być mieszany z innymi destylatami. Rozcieńczony wodą leżakuje w beczkach od kilku do kilkunastu lat.
Pochodzenie
Holandia
Skład
Jałowiec, bylica pospolita, kminek zwyczajny, bursztyn, anyżek i kolendra.
Sposób podawania
Genever pija się schłodzony w małych kieliszkach, najczęściej jako aperitif. Raczej nie bywa składnikiem drinków.
Sposób przechowywania
W zaciemnionym miejscu o stałej, chłodnej temperaturze.

Genever wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
263
kcal
Woda
62.1
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.177
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});