Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
London Dry Gin to wysokoprocentowy napój alkoholowy. Jest charakterystycznym brytyjskim rodzajem ginu. Jest bardzo aromatyczny, oprócz jałowca, cynamonu i kolendry wyczuwalne są też skórki pomarańczy i cytryn. Jest najbardziej popularnym rodzajem ginu na świecie.
Zawartość alkoholu
35% - 40%
Sposób produkcji
Producenci unikają raczej samodzielnego destylowania alkoholu. Zazwyczaj kupują już gotowy spirytus zbożowy o mocy 96%. Sama produkcja ginu polega na macerowaniu tego wysokoprocentowego alkoholu specjalną mieszanką ziół i przypraw. Tylko w przypadkach bardziej ambitnych gorzelników przyprawy stosowane są już na etapie destylacji.
Pochodzenie
Wielka Brytania
Skład
jałowiec, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa, skórka cytrynowa i pomarańczowa, korzenie fiołka, pieprz malaguetta, spirytus rektyfikowany, woda
Sposób podawania
Najczęściej stosowany jest przy drinkach, swoją sławę zawdzięcza połączeniu z tonikiem.
Sposób przechowywania
W zaciemnionym miejscu o stałej, pokojowej temperaturze.

London Dry Gin wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
263
kcal
Woda
62.1
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.167
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});