Piwa Niepasteryzowane

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Opis ogólny
Piwa Niepasteryzowane to niskoprocentowe napoje alkoholowe. Są to piwa wytwarzane w tradycyjny sposób, polegający na pominięciu tak powszechnego dzisiaj utrwalania piwa. Pasteryzacja jest procesem w którym piwo po uwarzeniu ogrzewa się do temperatury około 65°C by pozbyć się żywych bakterii. Piwa niepasteryzowane zachowują smak świeżo warzonego trunku i posiadają większe wartości odżywcze. Ich krótki termin przydatności do spożycia nie przekracza nigdy kilku tygodni i stanowi utrudnienie dla dystrybutorów i sprzedających tego rodzaju piwa. Stąd nie wiele browarów decyduje się na stałą produkcję tego trunku. Zazwyczaj są to piwa okolicznościowe. ma krótki termin przydatności do spożycia.

Piwa Niepasteryzowane wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
180
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
43
kcal
Woda
92
g
Białko ogółem
0.5
g
Węglowodany ogółem
3.6
g
Sód
4
mg
Potas
27
mg
Wapń
4
mg
Fosfor
14
mg
Magnez
6
mg
Żelazo
0
mg
Cynk
0
mg
Miedź
0
mg
Mangan
0
mg
Niacyna
0.5
mg
foliany (kwas foliowy)
6
μg
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
а где вы взяли эту инфу,
online payday advance loan 500 online payday loans online payday loans
zdaje się że zawiera cukier trzcinowy
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.175