Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Jolant należy do średnio-późnych i bardzo plennych odmian pora. Charakteryzuje się bardzo silnym, szybkim wzrostem i wyrównaną wielkością. Liście są sztywne, mają soczysty, zielony kolor. Wybielona część jest długa i nie posiada zgrubień przy korzeniach. Odmiana ta przeznaczona jest głównie na jesienne zbiory, do bezpośredniej sprzedaży. Pory Jolant doskonale nadają się do sałatek, surówek, a także do zup-kremów i zapiekanek.

Jolant wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
100
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
24
kcal
Woda
90.9
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
2.2
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
2.2
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
5.7
g
Sacharoza
0.8
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0.1
g
Błonnik pokarmowy
2.7
g
Izoleucyna
102
mg
Leucyna
193
mg
Lizyna
138
mg
Metionina
48
mg
Cystyna
36
mg
Fenyloalanina
134
mg
Tyrozyna
101
mg
Treonina
114
mg
Tryptofan
32
mg
Walina
136
mg
Arginina
137
mg
Histydyna
53
mg
Alanina
129
mg
Kwas asparginowy
247
mg
Kwas glutaminowy
274
mg
Glicyna
111
mg
Prolina
116
mg
Seryna
98
mg
Sód
6
mg
Potas
248
mg
Wapń
48
mg
Fosfor
52
mg
Magnez
11
mg
Żelazo
1.1
mg
Cynk
0.69
mg
Miedź
0.13
mg
Mangan
0.18
mg
Jod
2
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
148
μg
retinol
0
μg
beta karoten
885
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.52
mg
witamina B1 (tiamina)
0.112
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.067
mg
Niacyna
0.59
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.2
mg
foliany (kwas foliowy)
56
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
20.2
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.04
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.04
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.08
g
Kwas erukowy
0.02
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.1
g
Kwas linolowy
0.08
g
Linolenowy
0.02
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.1
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
online payday advance loan additional reading payday loan online https://onlineloans.us.com/
click for source photo assignment essays writing services best essay writing service reviews
write website to write essays https://writemyessay.us.com/ essay writing service
Check Out Your URL buy essay online buy essay papers online write my essay online
Reliable information for every mother. Diseases in position, childbirth and development baby. Many ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.154