Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Sunny należy do szybko rosnących, wiosennych odmian sałaty głowiastej. Charakteryzuje się dużą odpornością na zasychanie liści. Liście sałaty są błyszczące, delikatne w smaku. Mają jasny, żółto-zielony kolor. Tworzą duże, zbite i ciężkie główki. Odmiana Sunny przeznaczona jest do bezpośredniej sprzedaży

Sunny wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
57
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
14
kcal
Woda
94.5
g
Popiół
1
g
Białko ogółem
1.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
1.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
2.9
g
Sacharoza
0.1
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
1.4
g
Izoleucyna
68
mg
Leucyna
112
mg
Lizyna
68
mg
Metionina
32
mg
Cystyna
2
mg
Fenyloalanina
91
mg
Tyrozyna
48
mg
Treonina
73
mg
Tryptofan
14
mg
Walina
96
mg
Arginina
80
mg
Histydyna
29
mg
Alanina
77
mg
Kwas asparginowy
205
mg
Kwas glutaminowy
182
mg
Glicyna
73
mg
Prolina
93
mg
Seryna
59
mg
Sód
4
mg
Potas
134
mg
Wapń
24
mg
Fosfor
21
mg
Magnez
9
mg
Żelazo
0.7
mg
Cynk
0.44
mg
Miedź
0.04
mg
Mangan
0.28
mg
Jod
3.1
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
192
μg
retinol
0
μg
beta karoten
1153
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.43
mg
witamina B1 (tiamina)
0.045
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.089
mg
Niacyna
0.22
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.06
mg
foliany (kwas foliowy)
75
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
13
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.04
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.04
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.01
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.01
g
Kwas linolowy
0.06
g
Linolenowy
0.08
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.14
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.176
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});