Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Udziec z kangura

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Udziec z kangura doskonale nadaje się do smażenia, duszenia oraz pieczenia. Przyrządza się z niego smażone na ruszcie lub patelni steki. Mogą być one krwiste, średnio lub dobrze wysmażone. Mielone mięso coraz częściej wykorzystywane jest jako zamiennik wołowiny do przyrządzania burgerów oraz szaszłyków. Duszony udziec jest miękki, delikatny i aromatyczny. Mięso z kangura nie wymaga dużej ilości przypraw. Najczęściej doprawia się je świeżym pieprzem, rozmarynem, tymiankiem, jałowcem, czosnkiem i pietruszką. Udziec można także obkładać śliwkami, czerwonymi porzeczkami lub pomarańczami, które nadadzą mu owocowy aromat.
Smak
Delikatny i lekko słodki.
Przerost tłuszczowy
nieznaczny
Struktura mięsa
Mięso kangurze jest chude, nie zawiera dużej ilości tkanki tłuszczowej, ponadto jest kruche i delikatne.
Dobre źródło
Udziec z kangura jest bogaty w białko, żelazo, cynk oraz witaminę A i witaminy z grupy B. Jest lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu (poniżej 2%) i polecane jako alternatywa dla mięsa wołowego lub wieprzowego.
Nazwa w języku angielskim
Leg of a kangaroo

Udziec z kangura wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
429
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
102
kcal
Białko ogółem
22.1
g
Białko zwierzęce
22.1
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
51
mg
Węglowodany ogółem
0.3
g
Sacharoza
0.3
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Sód
45
mg
Potas
310
mg
Wapń
3
mg
Żelazo
4.4
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.3
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.5
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.4
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.184