Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Mięso z udźca doskonale nadaje się do pieczenia, smażenia, duszenia oraz wędzenia. Udziec można podzielić na steki, które najlepiej smakują przyrządzone na ruszcie lub na patelni. Kawałki mięsa można dusić w sosie pomidorowym, curry lub w sosie własnym. Wędzony udziec najlepiej smakuje pokrojony na cienkie plasterki lub lekko podsmażony, można podawać go na przystawkę. Mięso starszych kóz przed dalszą obróbką należy marynować przez kilka godzin w zalewie z wina, oleju i przypraw.
Smak
Delikatny i specyficzny.
Kolor
Mięso kozie najwyższej jakości ma czerwony kolor.
Przerost tłuszczowy
średni
Struktura mięsa
Tkanka mięsna zbudowana jest ze ściśle przylegających do siebie mięśni, o zwartej, elastycznej i kruchej budowie. Mięso starszych kóz jest bardziej ścięgniste i łykowate niż młodych.
Dobre źródło
Mięso kóz jest chude, lekkostrawne i ma dużą wartość odżywczą. Zalecane jest w diecie małych dzieci oraz osób starszych. Jest łatwo przyswajalne przez organizm ludzki i posiada mniejszą zawartość tłuszczu niż inne zwierzęta rzeźne.
Nazwa w języku angielskim
Leg of goat
Nazwa w języku francuskim
Cuisse de chèvre

Udziec z kozy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
459
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
109
kcal
Woda
75.8
g
Popiół
1.1
g
Białko ogółem
20.9
g
Białko zwierzęce
20.9
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
57
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
1042
mg
Leucyna
1716
mg
Lizyna
1532
mg
Metionina
552
mg
Cystyna
245
mg
Fenyloalanina
715
mg
Tyrozyna
633
mg
Treonina
981
mg
Tryptofan
308
mg
Walina
1103
mg
Arginina
1512
mg
Histydyna
429
mg
Sód
82
mg
Potas
385
mg
Wapń
13
mg
Fosfor
180
mg
Żelazo
2.8
mg
Cynk
4
mg
Miedź
0.3
mg
Mangan
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.5
mg
Niacyna
3.7
mg
foliany (kwas foliowy)
5
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
1.1
μg
witamina C
0
mg
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.03
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.33
g
Kwas stearynowy
0.33
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.7
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.94
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
1
g
Kwas linolowy
0.1
g
Linolenowy
0.02
g
Kwas arachidonowy
0.06
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.2
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.226
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});