Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Comber z królika

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Comber to jeden z najdelikatniejszych elementów tuszy królika. Doskonale nadaje się na dania pieczone, smażone, duszone oraz wędzone. Przyrządza się z niego smaczne kotlety, medaliony, rumsztyki, steki oraz gulasze. Mielone mięso może być przeznaczone na pulpety, klopsy, gołąbki oraz farsze mięsne. Ponadto z mięsa królika przyrządza się wyśmienite pasztety, wędliny oraz kiełbasy.
Smak
Delikatny i soczysty.
Zapach
Swoisty, lekko słodki.
Kolor
Charakteryzuje się białym, jasnoróżowym kolorem.
Przerost tłuszczowy
nieznaczny
Struktura mięsa
Mięso ma drobnoziarniste włókna, jest zwarte, soczyste i ma małą ilość tłuszczu. Mięso dobrze odchodzi od kości.
Dobre źródło
Mięso królicze jest doskonałym źródłem białka oraz żelaza. Ponadto zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Szczególnie polecane jest dla osób odchudzających się oraz dla małych dzieci.
Nazwa w języku angielskim
Saddle of rabbit
Nazwa w języku francuskim
Râble de lapin
Nazwa w języku niemieckim
Kaninchenrücken

Comber z królika wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
640
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
153
kcal
Woda
74
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
24
g
Białko zwierzęce
24
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
30
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
1034
mg
Leucyna
1698
mg
Lizyna
1908
mg
Metionina
545
mg
Cystyna
274
mg
Fenyloalanina
895
mg
Tyrozyna
776
mg
Treonina
975
mg
Tryptofan
288
mg
Walina
1108
mg
Arginina
1346
mg
Histydyna
611
mg
Alanina
1315
mg
Kwas asparginowy
2129
mg
Kwas glutaminowy
3496
mg
Glicyna
1183
mg
Prolina
1065
mg
Seryna
966
mg
Sód
50
mg
Potas
378
mg
Wapń
12
mg
Fosfor
226
mg
Magnez
29
mg
Żelazo
3.2
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
witamina B1 (tiamina)
0
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
6.5
mg
witamina C
0
mg

Przepisy z produktem:

Królik pieczony
Comber i udziec z królika myjemy, osuszamy i nacieramy solą. Wkładamy do naczynia ...
Królik w sosie śmietanowym
Comber i udziec z królika myjemy, osuszamy i nacieramy solą. Wkładamy do naczynia ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
najlepsza ze wszystkich, pyszności
Bardzo szybko sie robi i wychodzi naprawde dobra zupa, smakuje prawie jak domowa. Ostatnio robilam ...
Bardzo dobry pasztet, mi bardzo smakuje i czosnkowy jest chyba najlepszy ze wszystkich.
Uwielbiam ten pasztet z pomidorami! Super smakuje z ketchupem :)
Mi bardzo smakuje, jeden z lepszych pasztetow w smaku i jakosciowo tez.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.164