Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Udziec z królika

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Królika przed dalszą obróbką należy dokładnie oczyścić i wypatroszyć. Część tylna z królika doskonale nadaje się na dania pieczone, duszone oraz gotowane. Można ją faszerować ziołowymi, mięsnymi lub owocowymi nadzieniami i piec na ruszcie lub w piekarniku. Z udźca przyrządza się także doskonałe zupy, wywary oraz potrawki.
Smak
Delikatny i łagodny.
Kolor
Mięso najwyższej jakości ma jasnoróżowy kolor.
Przerost tłuszczowy
średni
Struktura mięsa
Jest to część tuszki króliczej, wraz z udem i nogami oraz z częścią krzyżową. Mięso jest chude, delikatne i kruche, łatwo oddzielić je od kości, a w czasie obróbki nie rozpada się.
Dobre źródło
Mięso królicze odznacza się dużym udziałem pełnowartościowego białka oraz składników mineralnych przy jednocześnie małym otłuszczeniu i małej zawartości cholesterolu. Mięso to zaliczane jest do mięs białych, dietetycznych, o wysokim stopniu przyswajalności przez organizm człowieka.
Nazwa w języku angielskim
Haunch of rabbit
Nazwa w języku francuskim
Cuissot de lapin
Nazwa w języku niemieckim
Kaninchenkeule

Udziec z królika wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
699
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
167
kcal
Woda
75
g
Popiół
1.1
g
Białko ogółem
23
g
Białko zwierzęce
23
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
56
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
1034
mg
Leucyna
1698
mg
Lizyna
1908
mg
Metionina
545
mg
Cystyna
274
mg
Fenyloalanina
895
mg
Tyrozyna
776
mg
Treonina
975
mg
Tryptofan
288
mg
Walina
1108
mg
Arginina
1346
mg
Histydyna
611
mg
Alanina
1315
mg
Kwas asparginowy
2129
mg
Kwas glutaminowy
3496
mg
Glicyna
1183
mg
Prolina
1065
mg
Seryna
966
mg
Sód
50
mg
Potas
378
mg
Wapń
12
mg
Fosfor
226
mg
Magnez
29
mg
Żelazo
3.2
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
witamina B1 (tiamina)
0
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
6.5
mg
witamina C
0
mg
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.06
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.52
g
Kwas stearynowy
0.11
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.7
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.54
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.6
g
Kwas linolowy
0.36
g
Linolenowy
0.09
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.5
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.21
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});