Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Jest to stek z antrykotu z \"tłustym\" oczkiem po środku. Pojedynczy rib-eye waży około 25dag i smaży się go 4 minuty. Podwójny osiąga około 40-50dag, dlatego czas smażenia wynosi 10 minut. Największy jest \"entrecote chauteau\" i waży około 60 dag, wymaga 12-15 minut smażenia. Średnio, stek ten ma 2cm grubości. Najlepiej smakuje usmażony na \"medium well done\"- dobrze wysmażony, z lekko różowym środkiem. Stek należy przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem oraz rozmarynem. Przy zakupie steków należy zwrócić uwagę na to aby mięso było wilgotne, po naciśnięciu palcem wgłębienie powinno po chwili się wyrównać. Steki najwyższej jakości powinny być krojone w poprzek włókien.

Rib-eye steak wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1147
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
274
kcal
Woda
58
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
17.5
g
Białko zwierzęce
17.5
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
68
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
787
mg
Leucyna
1384
mg
Lizyna
1457
mg
Metionina
448
mg
Cystyna
196
mg
Fenyloalanina
684
mg
Tyrozyna
588
mg
Treonina
765
mg
Tryptofan
196
mg
Walina
852
mg
Arginina
1107
mg
Histydyna
600
mg
Alanina
1056
mg
Kwas asparginowy
1600
mg
Kwas glutaminowy
2631
mg
Glicyna
955
mg
Prolina
773
mg
Seryna
670
mg
Sód
56
mg
Potas
305
mg
Wapń
10
mg
Fosfor
168
mg
Magnez
18
mg
Żelazo
1.9
mg
Cynk
3.8
mg
Miedź
0.1
mg
Mangan
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
3.2
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.4
mg
foliany (kwas foliowy)
5
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
3.1
μg
witamina C
0
mg
Kwas kaprynowy
0.07
g
Kwas laurynowy
0.05
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.7
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
5.41
g
Kwas stearynowy
2.76
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
9
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
8.47
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.03
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
9.6
g
Kwas linolowy
0.51
g
Linolenowy
0.24
g
Kwas arachidonowy
0.2
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.8
g

Przepisy z produktem:

Stek z pieprzem z kremowym sosem grzybowym
Steki obtaczamy w pokruszonym pieprzu i solimy.Na patelni, na średnim ogniu topimy 30g ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.319
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});